Anasayfa

İşletim sisteminiz Flash Öğeleri Desteklemiyor.
Yüklemek için tıklayınız.

İşletim sisteminiz Flash Öğeleri Desteklemiyor.
Yüklemek için tıklayınız.

İşletim sisteminiz Flash Öğeleri Desteklemiyor.
Yüklemek için tıklayınız.

 

 STENCIL

BEK Lazer Elektronik üretimde kullandığı son model Lazer Kesim Makinesi ve deneyimli teknik kadrosu ile en kısa zamanda en kaliteli Lazer Kesim Çelik Stencili üretmektedir.
 
Stencil ihtiyaçlarınız üniversal çerçeve sistemlerine uygun folyo halinde ve alüminyum çerçevelere gerdirilerek yapıştırılmış olarak karşılanabilmektedir.
 
Üretim verileriniz CAM mühendislerimiz tarafından düzenlenerek en ideal Stencil için düzenlemeler yapılabilmektedir.
Lazer Kesim yöntemi ile üretilen Stencillerde delik içleri prüzsüz ve düzdür. Bu yöntemle krem lehimin Stencilden kolayca ayrılabilmesi için delikler PCB tarafında hafiften konik yapılabilmektedir. Böylece Krem lehim PCB den daha kolay ve düzgün ayrılabilmektedir. Bu durum üretimde Stencil temizleme peryodunu uzatmaktadır.
 
Lazer Kesim teknolojisi metallerin çok hassas işlenmesinde en iyi yöntemdir. Stencilde tüm kart boyunca ±10 mikron baskı hassasiyeti sağlanmaktadır. BGA ve Fine Pitch uygulamalarında sorunsuz kullanım sağlamaktadır.
 
Neden LAZER Kesim ?
 

Günümüzde elektronik ürünlerin boyutları sürekli küçülmekte ve buna paralel olarak kullanılan elektronik komponentlerin boyutları da küçültülmektedir. BGA ve QFP kılıflarda iki ayak arası mesafe 0,3mm’ye kadar inmiştir. Bu derece küçük komponentlerle hatasız üretim yapabilmek için yeni üretim teknolojileri geliştirilmektedir. İmalatta yaşanılan en büyük zorluklardan biri, krem lehim baskı aşamasında oluşan kısa devrelerdir. Kimyasal aşındırma ile elde edilen fosfor-bronz ve çelik lehim maskelerinin kullanımında istenilen hassasiyet sağlanamadğı için  baskı esnasında yüksek oranda  hatalar oluşmaktadır. Bu nedenle son zamanlarda hassasiyet gerektiren işlerde Lazer-Kesimli Stenciller tercih edilmektedir. Lazer kesim teknolojisi metallerin son derece hassas bir şekilde kesilmesini sağlayan tek yöntemdir. Artık hassasiyet arz eden işlerde lazer kesinmli çelik lehim maskelerin kullanımı kaçınılmaz hale gelmiştir.

 
Lazer kesim yöntemi ile üretilen SMT lehim maskeleri ile tüm kart boyunca ±10 mikron baskı hassasiyeti sağlanabilmektedir. Yine bu yöntem ile krem lehimin SMT stencilden kolayca ayrılması için delikler PCB tarafında hafiften konik yapılabilmektedir. Aynı zamanda bu amaç için özel geliştirilmiş lazer sistemi sayesinde delik cidarlarında minimum pürüz oluşmaktadır.
 
Neden BEK Lazer Elektronik?
 
Yüksek Kalite:
 
·       BEK Lazer üretiminde dünya’nın en önde gelen Lazer makine üreticisi olan LPKF (Almanya) firmasının SMT stencil üretimi için özel tasarlanan son model lazer kesim makinesini kullanmaktadır. Uzak Doğu’dan temin edilen ürünlerde Taiwan ve Çin yapımı makinalar da kullanılabilmektedir. Bu durum ürün kalitesine direkt etki etmektedir.
 
·         Üretimimizde Japonya dan ithal edilen birinci sınıf paslanmaz çelik malzeme kullanılmaktadır.
 
·         Tüm üretim aşamaları,  sektörde 15yıllık deneyime sahip teknik kadro tarafından yürütülmektedir.
 
·         Electrolytic Polishing sayesinde dizgi aşamasındaki hatalar minimuma indirilmektedir. Lazer kesim işlemi sonrasında Electrolytic Polishing uygulanarak stencil delik duvarlarındaki pürüzlülükler 1 mikronun altına düşürülmektedir. Böylece baskıda krem lehimin stencilden ayrılması kolaylaşmaktadır. Bu sayede üretim sırasında eleğin temizlik periyodu oldukça uzamaktadır. 
·         IPC 7525A ya uygun data ve üretim kontrolü garantisi.
 
Üstün Hizmet:
·         BEK Lazer üretimini Türkiye’de yapmaktadır.
·         Siparişlerinizi aracıya gerek kalmadan direkt olarak üreticiye ve anadilinizde verebileceksiniz.
·         Teknik konularınızı doğrudan CAM mühendislerimizle görüşerek çok daha kısa sürede sonuçlandırabileceksiniz.
 
En İyi Fiyat:
·         Navlun, sigorta, gümrük vergisi, komisyon, tercüme, ardiye, harç, pul, vs. gibi ek maliyetleriniz olmayacak
 
En Hızlı Teslimat:
·         Aldığınız ürünün tesliminde birden fazla nakliye, gümrükte bekleme gibi zaman kayıpları yaşamayacaksınız.
·         Kısa nakliye süresi
 
Ülkemizde bu ürünü kullanmakta olan müşterilerimiz, firmamızın ürettiği lazer kesim SMT stencilleri kullanarak üretimlerinde sürekli proses güvenilirliğinin yanı sıra baskı kalitesinde de büyük ölçüde iyileşme sağlayacaklardır.
 
LPKF CircuitCam (CAM Programı)

Müşteriden gelen CAD dataları, LPKF StencilLaser makinesine uygun hale getirmek için özel bir CAM istasyonu kullanılmaktadır.
ODB++ arayüzü sayesinde tüm PCB CAD programların stencil dataları import edilebilmektedir.Laser kesim yöntemi ile stencil üretiminde direkt müşteri CAD datası kullanıldığı için, kimyasal aşındırma yöntemi ile üretilen stencillere nazaran film çekme gibi ara işlemlerde oluşan hatalar ve zaman kayıpları olmamaktadır. LPKF Circuit Cam programı ile müşterilerden gelen özel SMT Stencil yerleşim planları (layout) da kolayca oluşturulabilmektedir.
Yazılımın yeni revizyonu 4.4 yeni fonksiyonlar ve iyileştirmeler sunmaktadır. Yeni kullanıcı arayüz sayesinde pad şekilleri kolayca değiştirilebilmektedir. Sık kullanılan şekilleri seçmek için hızlı erişim listesi bulunmaktadır. Temas tarafından kesilen yazılar stencil font kullanılarak ragle tarafından da okunabilmektedir. Fonksiyon kısa-tuşları tanımlayarak işlemler daha kolay yapılabilmektedir.
 
LPKF StencilMaster (Makine kontrol programı

LPKF StencilMaster Makine kontrol programı sayesinde makine kolay ve  güvenli bir şekilde kullanılarak yüksek kaliteli kesim ve oyma işlemleri yapılabilmektedir.
Bu yazılım kullanıcıların LPKF makinasını kontrol etmelerini sağlamaktadır. Kullanıcı arayüzü yardımı ile stencil üretiminde kullanılan tüm parametre ve datalar kolayca kontrol edilebilmekte ve gerektiğinde değiştirilebilmektedir.
 
Electrolytic Polishing (Elektrolitik Polisaj)
 
Özel bir elektro-kimyasal işlemle stencil kesim duvarlarındaki pürüzlülüğün bir mikrondan daha küçük olması sağlanmaktadır. Bu prüzsüz yüzey lehim baskısında krem lehimin stencilden ayrılmasını son derece kolaylaşmaktadır. Bu işlem sayesinde, üretim sırasındaki ihtiyaç duyulan elek temizleme peryodu önemli ölçüde uzamaktadır. Bu temizlikler için harcanan kayıp zaman azalmakta ve üretim verimliliği artmaktadır.
Elektrolik polisaj işlemi ile zamanla stencil delik duvarlarında oluşan oksit tabakasının oluşması engellenmektedir.
Yine bu yöntem ile kesim sırasında oluşan mikro-çapaklar tamamen temizlenmektedir. Bunun sonucunda baskı kalitesi önemli derecede iyileşmektedir. Sonuç olarak kolay temizlenebilir, pürüzsüz ve parlak bir yüzey elde edilmektedir.
 
     
Stencil Videoları...

Test Video
ANASAYFA
 

ANASAYFA

HAKKMIZDA

STENCIL

MİKRO KESİM

ZELFLEX

ÜRETİM

SİPARİŞ FORMU

İLETİŞİM

 
Adres. Mimar Sinan Mah. YEDPA BULVARI No.1 YEDPA Ticaret Merkezi F Cad. No. 60 Ataşehir / İSTANBUL
Tel. +90 216 660 12 44  -  Fax. +90 216 660 12 37  -  E-Mail. info@beklazer.com.tr
© Copyright © 2009 BEK Lazer Elektronik San. Tic. Ltd. Şti. Tüm Hakları Saklıdır.